căutare
min. 3 caractere

Casa familială nr. 2 Sfântu Gheorghe

SCURT ISTORIC

Casa şi-a luat fiintă în anul 2005, prin Hotărârea nr.103/2005 al Consiliului Judeţean Covasna, în urma implementării unui proiect finanţat din fonduri Phare, care a vizat restructurarea Centrului de plasament nr.1 Târgu Secuiesc prin înfiinţarea de case familiale, centru de reabilitare, extinderea SAM, respectiv înfiinţarea de servicii pentru adulţi.

MISIUNEA CASEI FAMILIALE

 Asigurarea pe o perioada determinata către toţi beneficiarii serviciului rezidenţial de: găzduire, îngrijire, reabilitare, educaţie, sprijin emoţional, suport psihologic, dezvoltarea deprinderilor de viata independenta, pregătire in vederea reintegrării sau integrării familiale si socio-profesionale.

OBIECTIVUL GENERAL AL CASEI FAMILIALE

Persoanele asistate de CTF provin din medii socio – economic diferite, au vârste diferite, au stadii de dezvoltare fizice şi intelectuale diferite, au obiceiuri diferite, au necesităţi speciale individuale. Din acest motiv, CTF are de asigurat o arie largă de servicii, cu programe şi activităţi specifice conforme cu planul personalizat de intervenţie.

Obiectivul principal al CTF este ca să asigure un mediu propice pentru realizarea cu succes al obiectivelor şi activităţilor propuse de Planul Personalizat de Intervenţie (PPI).

SERVICII OFERITE

Găzduire în dormitoare cu 3 sau 4 paturi, luminoase, călduroase, dotate cu mobilier modern; grup sanitar comun; servicii de îngrijire personală: ajutor pentru igiena corporală, îmbrăcare şi dezbrăcare; pregătirea şi servirea mesei: 3 mese principale pe zi, meniu adaptat nevoilor si preferinţelor beneficiarilor, prepararea si servirea intr-un mediu igienic si ambient placut; servicii de îngrijiri medicale primare: administrarea tratamentului prescris de medic; socializare si petrecerea timpului liber: cameră de zi comună amenajată modern, dotată cu televizor, videoplayer, acces internet; terasa si curte amenajată pentru petrecerea timpului in aer liber; organizarea periodică a unor evenimente sociale, vizite, excursii, etc; asistenta la invatatura, manuirea bunurilor proprii (inclusiv a banilor); medierea legaturii intre beneficiar si rudele acestora.

PERSONALUL CASEI FAMILIALE

  • 4  educatori dec specialitate cu studii medii
  • 1 educator cu studii superioare
  • 1  coordonator personal de specialitate

BENEFICIARII

Grupul tinta al serviciului sunt copiii lipsiti de ocrotire parinteasca, abandonati, aflati în situaţie de risc sau alta situaţie problematica, ce impiedica dezvoltarea sau intergrarea socială şi familială a acestor copiii.

PERSOANĂ DE CONTACT

Ambrus Zsuzsanna – Coordonator personal de specialitate

DATE DE CONTACT

Telefon fix: 0267/315817
Telefon mobil: 0732810842;
Adresa: Sfântu Gheorghe, str. Cişmelei nr.2/A, jud.Covasna

Raise your hand against smacking
Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual

Flash content

Get Adobe Flash player

Raise your hand against smacking