căutare
min. 3 caractere

Centru maternal Sfântu Gheorghe

SCURT ISTORIC

Centrul Maternal face parte dintr-un Complex de Servicii Comunitare, a fost infiinţat în anul 1999, din în anul 2006 funcţionează la adresa actuală. Este un serviciu de tip rezidenţial pentru prevenirea separării copilului de părinţii săi.

MISIUNEA  CENTRULUI

Permite formarea, menţinerea şi întărirea legăturilor familiale, precum şi spijinirea familiei pentru asumarea responsabilităţilor parentale

OBIECTIVELE GENERALE  ALE  CENTRULUI

  • Prevenirea abandonului, prin găzduire, asistenţă şi suport acordat cuplului mamă – copil
  • Promovarea drepturilor copilului de a creşte alături de mama sa, asigurând servicii de îngrijire, educaţie, recreere, consiliere într – un climat de siguranţă şi respect.
  • Ocrotirea cuplului mamă – copil în baza unui plan de servicii/plan individualizat de protecţie
  • Educaţia şi responsabilizarea mamei în relaţia sa cu copilul
  • Pregătirea reintegrării familiale şi sociale

SERVICII OFERITE

Consiliere şi sprijin în mod individualizat şi personalizat, în demersul de asumare a rolului matern, în vederea dobândirea deprinderilor de viaţă independentă.
Servicii de suport pentru restabilirea relaţiilor cu familia şi cu tatăl copilului şi pentru găsirea unui loc de muncă potrivit competenţelor pe care le are.

PERSONALUL CENTRULUI

3 educatori;
1 infermieră;
1 asistent medical(puericultor);
Personalul de specialitate respectiv personalul administrativ este asigurat de centrul de coordonare din cadrul complexului.

BENEFICIARII

Beneficiarii direcţi ai centrului maternal sunt cuplurile mama – copil, inclusiv gravida aflată în ultimul trimestru de sarcină, aflată în situaţii de risc în ceea ce priveşte separarea copilului de familia sa, cum ar fi:

  • Mame cu copii nou – născuţi, cu risc de abandon (în general mame singure, mame minore, mame provenind din familii marginalizate, sărace)
  • Mame cu copii care temporar nu au locuinţă sau/şi care se confruntă cu mari probleme (financiare, profesionale, relaţionale) fiind în imposibilitate de a răspunde corespunzător nevoilor specifice ale copilului

PERSOANĂ DE CONTACT

Faragó Pálma - şef centru de coordonare

DATE DE CONTACT

Telefon fix: 0267311831
Telefon mobil: 0732810831
Adresa: str. Gödri Ferencz, nr.3, Sfântu Gheorghe, jud. Covasna

Raise your hand against smacking
Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual

Flash content

Get Adobe Flash player

Raise your hand against smacking