Pașii de urmat pentru decontarea transportului
Cine sunt beneficiarii?
Care sunt beneficiile? (Anexa 1)
Dacă a fost exprimată opțiunea pentru decontarea carburantului, nu se mai acordă bilete de transport interurban asistentului personal al persoanei cu handicap grav.
Dacă se optează pentru acordarea gratuităţii la transportul interurban în baza biletelor de transport interurban, persoana nu poate solicita decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul.
De când vor putea fi făcute deconturile?
Procedura intră în vigoare în ianuarie 2021, iar decontarea efectivă se face în maximum 60 de zile.
Decontarea carburantului necesar deplasării cu autoturismul se face pentru o perioadă de 12 luni, cuprinsă în perioada de valabilitate a documentului care atestă încadrarea în grad de handicap.
Cum se face decontul?
Cererea de decontare cuprinde: (Anexa 2)
personal, însoțitorul, furnizorul de servicii sociale. Însoțitorul persoanei cu handicap poate fi orice persoană care o însoțește.
Unde se depune cererea de decont?
Cererea de decontare se depune la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Covasna (DGASPC), în termen de 60 de zile de la data efectuării călătoriei și este însoțită de bonul/bonurile fiscale de carburant.
Câte călătorii pot fi decontate și cum se face calculul?
Cum se efectuează plata?
După procesare, DGASPC Covasna decontează carburantul către persoanele îndreptățite, în termen de maxim 60 de zile calendaristice de la data înregistrării cererii și a documentelor aferente.